10 utflukter som lokker i Andalucía:

21 enero 2011 at 10:23 pm Deja un comentario


Spaniatips 2011:

10 utflukter som lokker i Andalucía: kilde: boarding

Visste du at Dani Garcia er den første chef´en i Málaga som har oppnådd to Michelin-stjerner? På restauranten hans, Calima i Marbella, kan du smake på hans fargerike, aromatiske og kreative retter basert på lokale råvarer.


Sevilla`s skyline (Turistrådet i Andalucía)
Paradorene i Cádiz og Guadix i Granada er for tiden under ombygging, og forventes å stå klare i løpet av neste år.

I løpet av 2011 vil den åpnes en rekke nye museer i Málaga, med bl.a. Thyssen-museet i spissen, samt åpningen av 5-stjerners hotellet Posada del Patio.

Sevilla satser nå enda mer på flamenco, og i tillegg til den årlige flamenco-biennalen så vil kulturarrangementet ”Det finnes et annet Sevilla hvor flamenco står i sentrum” gå av stabelen for første gang i 2011.

Du kan oppleve spennende flamenco-festivaler som El Potaje Gitano i Utrera, la Caracolá Lebrijana, La Reunión de Cante Jondo i La Puebla de Cazalla, festivalen La Yerbabuena i Las Cabezas de San Juan, El Gazpacho Andaluz i Morón de la Frontera, El Festival de Cante Jondo Antonio Mairena i Mairena del Alcor samt El Festival del Mostachón i Utrera.

Andalucía i Sør-Spania venter på deg. Her venter fotturer, fiestas, aktiv turisme, lokale delikatesser, en rik kulturarv, severdigheter, lidenskapelig flamenco og fantastiske spa.

Her har du ti utflukter til de åtte provinsene som utgjør denne regionen:

 • Cádiz sett fra et mørkekamera

I Tavira-tårnet finnes det et mørkekamera som gjør det mulig å ta byen nærmere i øyesyn
Havnebyen Cádiz var en viktig handels- og sjøfartsby på 1700-tallet, og overalt fantes det vakttårn hvor velstående plantasjeeiere så skipene deres komme og forlate havnen.

Du kan fremdeles se en del av vakttårnene som reiser seg over Cádiz, eller Tacita de Plata som er byen er kjent som på folkemunne. Følger du Sacramento-gaten, kommer du til det viktigste tårnet, Tavira-tårnet, like ved teatret Gran Teatro Falla og markedet. Men den virkelige overraskelsen gjemmer seg i øverste etasje hvor mørkekameraet befinner seg, et stort hvitt lerret og gjennom et intrikat spill med linser kan du se havnebyen i virkelig tid.

Like i nærheten ligger paradoren, med en fantastisk utsikt over Atlanterhavet. Og i fyrtårnet i San Felix ligger en av byens mest kjente restauranter, hvor du kan nyte ferske delikatesser fra havet. Vi anbefaler rekene!

 • Twilight i Almería

Den uforglemmelige solnedgangen fra tårnet La Vela de la Alcazaba

Vi anbefaler en spasertur opp til Alcazaba-slottet og –muren om ettermiddagen, og rusle gjennom den sjarmerende plassen Plaza Vieja og byens kolonigater gra 1800-tallet på veien opp hit. Idet du krysser den store hesteskoformede-buen har du gått tilbake i tid, tilbake til den arabiske og hvite byen, som i mange århundrer var den viktigste havnebyen i Al-Andalus ved Middelhavet.

Hva med å ta turen bort til Vela-tårnet og nyte den flotte utsikten over Almería om ettermiddagen? Da vil du se byens historiske kvarter blant smale gater og sjarmerende plazas som tar deg med til folkelivet på ramblaen og de store avenyene ned til havnen like ved føttene dine. Og lenger fremme venter den kjente almerianske stranden El Zapillo på deg, den hvite spissen som omringes av Middelhavet. En kort spasertur fra stranden, havneområdet og byens historiske kvarter ligger hotellet El Gran Hotel de Almería og restauranten La Encina og venter på deg.

 • La Axarquia og de hvite landsbyene

Et nettverk av stier og turløyper forener de mauriske villaene i Málaga
Alle landsbyene i fjellområdet La Axarquia var bosatt av maurere frem til på 1600-tallet. Frigiliana, Cómpeta, Salares, Sedella og Canillas de Aceituno ligger like ved skjørtekanten til Alhama-fjellene, Tejeda og Almijara og er forbundet med hverandre med et omfattende nettverk av turløyper og stier, blant jordbruksterrasser og tette skoger.
På hotellet El Balcón de Cómpeta, med den karakteristiske lokale arkitekturen, kan du nyte utsikten over fjellkjeden og dalføret. Hvis havets delikatesser lokker, bør du ta turen til Nerja og restauranten Casa Luque og nyte husets delikatesser og utsikten over havet fra terrassen.

 • Det plyndrede slottet

Vélez-Blanco huser den mest imponerende kvadratformede festningen i Almería
Festningen til Los Fajardo i Vélez-Blanco fremstår som et perfekt, integrert slott fra 1500-tallet, mens patioen er et av de fremste eksemplene på spansk renessanse. Herfra har du også en fantastisk utsikt over den fjellrike provinsen Almería.
Ønsker du å sove i elegante og historiske omgivelser? Da er hotellet Casa de los Arcos stedet for deg, og herfra har du også utsikt over Fuentes-ravinen fra hotellrommene. Og hva med å spise et bedre måltid på restauranten Los Vélez?

 • Den første vinen

Bli med til Montilla-Moriles i Córdoba og delta i feiringen av druetråkkingsfesten, vendímia, etterfulgt av prøvesmaking av de edle dråpene.

I Montilla y Moriles, i solfylte Córdoba, er den første vinen det fremste sosiale og kulturelle symbolet og arrangementet i dette området. Hvert år i begynnelsen av september måned feires den første druetråkkingen i bydelen Casas Nuevas og den første ugjærede druesaften, såkalt most, til ære for druehelgenen, etterfulgt av prøvemaking av de første, edle dråpene med venner og ukjente på plazaen.

Restauranten Las Camachas er kjent for sitt spennende og meget gode vinkart, og herlige retter. Hva med artisjokker a la montillana og herlig tilberedt lam? Og ønsker du å overnatte i rolige omgivelser, bør du sjekke ut hotellet Don Gonzalo.

 • På pilegrimsferd i Sierra de Aracena

Landsbyen Castaño del Robledo og fiestaen til ære for engleskytshelgenen i september måned

Dette er en av de vakreste landsbyene i Aracena-fjellene, omringet av en av de største kastansje-skogene i Andalucia. Å rusle rundt i Castano del Robledo er nesten som å dra tilbake til fortidens pomp og prakt, tilbake til neoklassisismen på 1400-tallet. Eller hva med en ekskursjon til en annen sjarmerende landsby, Alájar, som også er et egnet område for fotturer i idylliske omgivelser.

 • Bad i hamamen i Cordoba

Avslapning og rekreasjon i kalifat-badene
De arabiske badene er inspirert av de romerske termalbadene med helsebringende effekter, og byen Córdoba, hovedstaden i det tidligere Al-Andalus, var både romersk og arabisk. I nærheten av moskeen og medinaen lå det et hundretalls arabiske bad til glede for innbyggerne. Og i hamamen i Córdoba kan du gjenoppleve storhetstiden til denne tidligere hovedstaden i Al-Andalus, og kun en kort spasertur fra Plaza del Potro venter de arabiske badene og den sofistikerte kulturen på deg. Eller hva med en herlig avslappende massasje etter de arabiske badene?

I nærheten ligger den kjente restauranten Bodegas Campos, og vi anbefaler den veldig smakfulle og uforglemmelige oksehalen. Og rundt kvartalet ligger hotellet Lineros, hvor du kan overnatte i omgivelser som tar med deg tilbake til det mytiske Córdoba-kalifatet.

 • Gå opp til Sacromonte

En spasertur i sigøynerbydelen i Granada, blant grotter og legender
Fra Los Negros-juvet har du en av de flotteste utsiktene over Granada, som gjør det verdt å gå opp stigningen for å nyte solnedgangen fra La Alhambra. Fra Barranco de los Negros har du en av de flotteste utsiktene over Granada, og det er garantert verdt stigningen for å nyte solnedgangen La Alhambra og El Albayzín-distriktet.
Sentrum består av en samling av 12 grotter i en av de mest magiske bydelene i Granada. Ikke langt fra Sacromonte ligger hotellet Casa Morisca, en storslått bygning fra 1400-tallet med de karakteristiske blomsterfylte bakgårdene og utsikt over La Alhambra, og avslutt dagen med en tur innom restauranten Juanillo og prøv lokale delikatesser som tortilla fra Sacromonte.

 • Tidens palass – Palacio del Tiempo

En reise til et av de mest originale museene i Jerez de la Frontera
Tiden stopper ikke opp i Jerez de la Frontera, og i den populære flamenco-bydelen Santiago åpner dørene seg til La Atalaya. Her ligger to museer, det ene med en av de viktigste klokkesamlingene i verden (mer enn 300 klokker fra 5 århundrer) og det andre museet, El Misterio de Jerez, fråtser i vin. Og du vil garantert ikke tenke på tiden på 5-stjerners hotellet Hotel Jerez, og til middag er restauranten La Mesa Redonda et godt alternativ hvor du får fersk og utsøkt sjømat.

 • Den reneste renessanse-katedralen

En spasertur til det viktigste monumentet i Jaén, av arkitekten Andrés de Vandelvira.
De Vandelvira var en av de mest fremtredende arkitektene innen spansk renessanse på 1500-tallet, og katedralen i Jaén er et hans mesterverk og til inspirasjon for mange andre katedraler med dens fasade med religiøs ikonografi og et harmonisk interiør.
Etter litt kunst og kultur, hva med en gastronomisk utskeielse på restauranten Casa Vicente?

Her kan du smake på lokale og smakfulle retter som lam, en andalusisk eggerøre med sopp og herlige andalusiske søtsaker og desserter. Og for å slappe, anbefaler vi paradoren med en flott utsikt over byen og Jabalcuz-fjellene.

Anuncios

Entry filed under: Reisetips. Tags: , , , , .

Topp 25 i Spania Biutiful

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

enero 2011
L M X J V S D
« Dic   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Statistikk

wordpress statistics

RSS Absolutt Spania

 • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.

A %d blogueros les gusta esto: