Spansk flystreik rammer norske passasjerer

4 diciembre 2010 at 11:15 am 1 comentario


Kilde: Vg Nett

STENGT: Denne oversikten fra nettstedet Flightradar.com, viser tydelig at luftrommet over Spania er stengt for all trafikk. Bildet er en skjermdump fra siden ved ellevetiden lørdag formiddag. Foto: Skjermdump Flightradar.com

Flykrisen ble utløst da 90 prosent av de spanske flygelederne sykemeldte seg fredag.Spanske myndigheter overlot fredag ansvaret for den sivile lufttrafikken til forsvaret, men det er fortsatt store forsinkelser.
Ifølge nyhetsbyråer er totalt 250.000 europeiske passasjerer rammet av streiken.VG Nett har fått flere henvendelser fra fortvilte nordmenn som venter på å reise lørdag morgen.Det er usikkert når trafikken til og fra Spania kan gå som normalt igjen.Norwegians tidlige avganger fra Norge er allerede kraftig forsinket, noe som innebærer forsinkelser også andre veien.


* Luftrommet i Spania åpner tidligst klokken 18.00
* Flere fly fra Norge måtte snu lørdag

Det er fullt kaos i flytrafikken i Europa som følge av streiken i Spania. Flere tusen norske passasjerer er rammet.

250.000 europeiske flypassasjerer rammes av den massive streiken blant de spanske flygelederne.Lørdag morgen fikk Norwegian og SAS beskjed om at det spanske luftrommet åpner tidligst klokken 18.00 i kveld.Norwegian har 60 flyavganger til og fra Spania, Marokko og Portugal lørdag. Samtlige avganger er avhengig av at det spanske luftrommet er åpent.SAS har 12 avganger til Spania, hvorav tre er rutefly og ni er charterflygninger. Alle avgangene er forsinket. Både SAS og Norwegian fikk først melding om at luftrommet i Spania skulle være åpent fra klokken 11.00. Flere fly var allerede på vei fra Norge til Spania lørdag morgen da det ble klart at luftrommet ikke åpner før klokken 19.00.Flyene måtte dermed snu.

– Det blir store forsinkelser. Vi jobber på spreng med å få kartlagt hvordan vi skal løse dette. Vi må bare be passasjerene om å være tålmodige til vi har fått en nærmere avklaring. Vi informerer fortløpende via SMS, på våre hjemmesider og Facebooksider, sier pressetalsmann i Norwegian Karl Peter Gambrii til VG Nett.

– Dette betyr at de flyene som var på vei returnerer til Norge. De som skal reise fra Norge til Spania blir forsinket, det samme gjelder passasjerer fra Spania. Vi informerer fortløpende, men må ta et time for time, sier Monica Hovland, informasjonskonsulent i SAS til VG Nett

– I tillegg må vi forholde oss til hviletidsbestemmelser, som innebærer at mannskapet er pålagt å hvile etter et visst antall timer på jobb. Dette kan medføre ytterligere forsinkelser, sier Gambrii.Den spanske regjeringen satt lørdag morgen i krisemøter for å forsøke å løse konflikten.Innenriksminister Alfredo Pérez Rubalcaba har også truet flygelederne med at de risikerer fengselsstraff hvis de ikke stiller på jobb snarest, skriver NTB.

– Situasjonen er uforandret. Vi har ingen flyginger. Vi har bare transatlantiske landinger på Madrid-Barajas, de er de eneste flyene som rører på seg, sa en talsmann for flyplassoperatøren AENA lørdag morgen.

– Situasjonen er den samme i hele landet.

Fri oversettelse fra ELpais

Flykontrollørene er fra idag tildlig mobilserte, mens landet har satt alarm. Dette betyr at hvis du ikke gå til jobben eller nekte å jobbe, vil dette medføre en kostnad på ulydighet “som definert i den militære straffelov,” slik at det kan blir straffet med fengsel.

Dette er responsen fra Ministerrådet, som hadde hastemøte i morges som følge av streiken til kontrollørene, som i går utløste kaos på flyplasser og det ble tvunget til å stenge luftrommet over hele Spania. I dag er det fortsatt stengt, i hvert fall inntil klokken sju i kveld, fordi, i dag tidlig har bare halvparten av morgenskift arbeiderene kommet til jobbene sine, og de nektet å jobbe pga fysiske problemer.

Den største utfordningen i konflikten mellom regjeringen og kontrollørene er i kontrollsenteret i “Torrejón”, den viktigste i Madrid, noe som gjør at flyplassen “Barajas”i Madrid, som allerede har svært lange køer, ikke vil fungere før det kommer en løsning.

I tillegg har kilder forklart at i kontrolltårnet i Barcelona er det arbeidere som er villige til å utføre sitt arbeid, men det samme gjelder ikke for kontrollsenteret i Gava noe som gjør at flyplass “El Prat” heller ikke fungerer.

Anuncios

Entry filed under: Nyheter. Tags: , , , , , , , , , , , , .

Spansk paella Tusenvis evakuert fra flom i Spania

1 comentario Add your own

  • 1. Pensjonisten  |  4 diciembre 2010 en 11:58 am

    Synes det er litt rart at alle sykmeldingene er over kl. 18. Er de plaget av magebesvær?
    Tror at dette er det nye Spania. Om jeg har forstått riktig så har landet problemer. Så om man nå skal reise dit på ferie så er vel ikke desember noen god måned. Ei heller rundt påsketider og sommerferien.
    Når det gjelder Norge så har de store problemer her i landet når det er lønnsjusteringer. Da reiser man ikke. Ser på kalenderen at nå er det bare sept. og okt. som er de beste månedene å reise på.

    Responder

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

diciembre 2010
L M X J V S D
« Nov   Ene »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Statistikk

wordpress statistics


A %d blogueros les gusta esto: