Julegaver deles ut i morgen i “noen” spanske hjem

5 enero 2010 at 12:14 pm Deja un comentario


Spania er hardt rammet av den økonomiske nedgangen, og mange spanjoler sliter i disse tider når det skal handles inn julegaver for 6 januar, dagen når det tradisjonelt deles ut gaver til familien. Mange har enten avlyst gaver eller latt gaveinnkjøpet gå utover feriebudsjettet. Det ble første året at vi ikke hadde julenisse noe vi hadde begynt med i den senere tid. Consuelo Serrano sier at det kun gies gaver den 6. januar, på ”Epiphany dag”, en kristen høytid som markerer da de tre vise menn besøkte Jesus. Spania sin økonomi har vokst rakst det siste tiåret, og Serrano og millioner som henne har også delt ut gaver i jula. Hun forsørger barna alene ettersom mannen ble arbeidløs og har ikke lenger krav på arbeidsledighetstrygd. Arbeidsledigheten ligger på 19 prosent, og er av den høyeste i hele euroområdet. “Barna pleide å be om Playstation og datamaskiner, men de vet at ikke vil skje i år, sier Serrano, 43, som tjener € 1.100 (ca 8800 kr ) i måneden på et bakeri i Madrid og har tre barn i alderen 11 til 14 .

Spanske ferieutgifter vil falle 9,1 prosent denne sesongen, ifølge Deloitte, i Vest- Europa er det spådd en negang på 6,3 prosent. El Corte Inglés SA, landets største varehusoperatør, reklamerer med 70 prosent rabatt for å tiltrekke flere kjøperne.

Kreditt krakket forverret kollapsen av Spanias bolig-boom i fjor, og etterlot folk med store vanskeligheter med å betale husholdningens gjeld som er blant de høyeste i euro-området.
“Det vil ikke bli noen gaver”, sier Luis Alberto Llumipanta, 36. Far til tre, fra Ecuador, som har bodd i Spania i 12 år, mistet jobben som snekker og har måtte refinansiere sine boliglån.

Folk vil skippe julegaver og vil trolig forsinke bevilgningene til enhver gave så lenge som mulig, i håp om større rabatter, sier Miguel Angel Fraile, leder for den spanske Retailers Association. De Spanske konsumprisene falt fra mars til oktober, den første nedgangen på 50 år. Selv etter at prisene økte i november, forblir inflasjonen under euro-regionen gjennomsnitt.

Folk kommer til å kjøpe mer i siste minutt, og tenke at det vil komme bedre tilbud, “sier Fraile. Han anslår prisene for noen gaver er så mye som 15 prosent billigere enn for ett år siden.

Les også
Pensjonister i Spania redde for kildeskatt les mere

Til Kanariøyene i vinter
?Her er strandperlene på Gran Canaria

SAS selger fly. Les mere her

Hvor mange dager fri har du i 2010? 109 pluss fem ferieuker. Tilsammen blir det 134 fridager.Vi har tatt med alle lørdager og søndager og høytidsdager i de 109 fridagene

To voksne og tre barn må i høysesongen ut med nesten 15 000 kroner for flybilletter for å legge hverdagen bak seg til fordel for sommerferie i for eksempel Spania.Les mere her

Anuncios

Entry filed under: Lett blanding. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Hvor ønsker du å reise i 2010? “Drea-ea-ea-ea-eam, dream, dream, dream”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

enero 2010
L M X J V S D
« Dic   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Statistikk

wordpress statistics

RSS Absolutt Spania

  • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.

A %d blogueros les gusta esto: