Viva Valencia!

20 noviembre 2009 at 9:36 am Deja un comentario


Spanias tredje største by byr på tapas, vin, strender, natteliv og alt det andre du krever på Spania-turen. Som ekstra bonus får du Valencias fantastiske kunst- og vitenskapsby, CAC.
Kilde: Aftenposten

Valencias arkitektoniske mesterverk, «Ciudad de las Artes y las Ciencias» (CAC), ligger ved byelven Turias gamle bredder, rett utenfor bysentrum. Elveløpet er for lengst lagt om, og på det frigjorte området har byen konstruert sin enorme teknologiske oase med masser av grønne lunger.

Valencia har satt seg som mål å bli verdensledende innenfor arkitektur, og CAC-komplekset byr da også på noe av det mest spektakulære du kan finne innen moderne spansk arkitektur med sine fantastiske former og dristige konstruksjoner som speiler seg i gigantiske vannspeil.
Monumentalt
Det er Santiago Calatrava, ektefødt bysbarn og spansk stjernearkitekt, som står bak mange av byggverkene. Han har tidligere tegnet Vest-Europas høyeste boligkompleks, Turning Torso, i Malmö og står også bak en rekke kjente monumentalbygg i Barcelona, Milwaukee, Lisboa, og Toronto.

Innvendig kan CAC vise fram intelligent kultur og underholdende teknologi. Her finner du et av Europas største akvarium, et vitenskapsmuseum, et «eksperimentarium» og et kultursenter for konserter og teaterforestillinger. Og til alle attraksjoner er det benyttet det aller ypperste innenfor ny teknologi.

Utbyggingen av anlegget startet sent på 1990-tallet med L´Hemisfèric, og siden har de ulike paviljongene åpnet i tur og orden. CAC lokker både spanjoler og utenlandske besøkende, og årlig besøker mer enn tre millioner mennesker det 350.000 kvadratmeter store området.

Europas største akvarium

I L’Oceanogràfic finner du flora og fauna fra alle store verdenshav. Akvariet har en samling på 45.000 dyr som boltrer seg i 42 millioner liter havvann. Atlanterhavsakvariet alene rommer sju millioner liter vann og er et av de største i verden. I akvariet finnes hvalrosser, tropiske fisker, rokke, hvithval, tigerhai og havskilpadder. Her opplever du fantastiske delfinshow i et basseng på 23 millioner liter vann og med plass til mer enn 2.000 mennesker.

I tillegg til å gjengi stjernehimmelen, blir det i planetariet vist filmer og lasershow. Anlegget er utformet som et enormt øye, der utstillingene og filmframvisningene finner sted inne i «øyeeplet». L’Hemisfèric er omgitt av en kunstig sjø på 24.000 m2. Projeksjonssystemet inkluderer en 900 m2 stor skjerm, formet som en halvkule som dekker hele øyets synsfelt. Det er et system som det bare finnes tre av i hele verden. Du kan se både historiske – og framtidige gjengivelser av stjernebilder over Valencia og opplever både supernovaer og Big Bang.

Moderne vinterhage

L’Umbracle utgjør selve inngangsportalen til Ciudad de las Artes y las Ciencias. Det er som en gigantisk vinterhage på et område på 7.000 m2. L’Umbracle byr på et vell av ulike planter og vekster. De mer enn 100 buene skaper en bred oase som er 18 meter høy, 320 meter lang og 60 meter bred og som rommer kunstverk og skulpturer laget av blant andre Yoko Ono.

Feriebolig Spania leier ut hus i byen Valencia og områder rundt som for eksempel i Sagunto, Gandia, Bunol….

Interaktivt museum

Vitenskapsmuseet – Museo de las Ciencias Príncipe Felipe – er oppkalt etter Spanias kommende konge. Vitenskapsmuseet er et interaktivt museum som også brukes til undervisning, samt utstillinger for blant annet Valencia-regionens høyteknologiske virksomheter. Stedet har satt seg som mål å gi sine besøkende – på en lettfattelig og kreativ måte – svar på mange av vitenskapens mysterier.

Dronning Sofias kunstpalass ble åpnet i 2006 og er det ferskeste bidraget til utbyggingen av Valencias store kunst- og vitenskapsby. Bygget har fire saler der byens viktigste konserter, teater- og operaforestillinger finner sted. Bygningen er 50 meter høy, har et samlet areal på 41.000 m2 (tilsvarer ca. fire fotballbaner) og har 4.700 sitteplasser.

Anuncios

Entry filed under: Reisetips. Tags: , , , , , , , , , , , , , .

Spansk kunst fottur til Granada

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

noviembre 2009
L M X J V S D
« Oct   Dic »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Statistikk

wordpress statistics


A %d blogueros les gusta esto: