Sierra Nevada i i Sør-Spania

3 noviembre 2009 at 4:08 pm Deja un comentario


Sierra Nevada
kilde: Aftenposten

alpujarras2
Fjellkjeden Sierra Nevada ligger i Andalucía i Sør-Spania , to timers kjøring nordover fra Middelhavskysten. Navnet betyr «snøkledt fjellkjede».Store deler av området er nasjonalpark og rommer det høyeste punktet i fastlands-Spania, fjelltoppen Mulhacén, 3482 m.o.h.Området er et populært turistmål året rundt. I sommerhalvåret dominerer fotturistene, men her finnes også Europas sørligste skianlegg som holder åpent fra desember til mai.Området er kjent for sine fem klimasoner og spesielle fauna og flora.De små landsbyene oppe i fjellene var de siste tilholdsstedene for maurerne før de ble kastet ut av Spania for godt eller tvangsdøpte til kristendommen. Etter at maurerne var borte, tvangsflyttet kong Filip II 12.000 kristne familier fra Galicia og Asturias i Nord-Spania til Alpujarras

Den spesielle mauriske byggeteknikken i Alpujarras med sine flate leirtak finnes fortsatt i berberarkitekturen slik vi finner den i Rif- og Atlas-fjellene i Marokko.

I Las Alpujarras finne det mange tilbud om guidede fotturer og rideturer. Området er bl.a. kjent for sin gode Serrano-skinker, viner og tropiske frukter
Vil du til Sierra Nevada?
De organiserte gruppeturene i Sierra Nevada arrangeres vår og høst. Om sommeren er det for varmt og om vinteren er det ofte snø i området.
Det er imidlertid lett å organisere en tur på egenhånd: Det finnes flere flyavganger fra flere steder i Norge til Málaga. Ta leiebil fra flyplassen og opp i høyden(ca. 2 timers kjøring).

Det finnes mange overnattingsmuligheter i Las Alpujarras, det mest kjente området for fotturister. Er dere en hel gjeng vil dere kanskje leie et helt hus. Let etter hus i landsbyene Capileira, Bubión eller Trevélez. Bestill på nettet.Kort vei til både den flotte byen Granada og til den spanske Middelhavskysten gjør at du enkelt kan kombinere fottur med besøk i den kjente borgen Alhambra og/eller bade i Middelhavet.

Se bilder fra Granada

Gå i Spania
Spania har et omfattende nettverk av merkede vandreruter. Noen av dem er lange (GR) og ofte koblet opp mot de europeiske langdistanserutene. Kortere ruter (PR) egner seg for dagsturer.Rutene varierer fra fullblods høyfjellsturer i områder som Pyreneene, Picos de Europa og Sierra Nevada, til stier mellom landsbyer eller langs kysten.
Vil du gå en lang tur, må du bære all bagasje og overnatte i refugios (vandrehytter) eller i landsbyer.Lonely Planets “Walking in Spain” har mye god informasjon om ruter, områder og praktiske forhold.

I høyfjellet er sesongen fra slutten av juni til midten av september. I lavere, varmere strøk, er april til midten av juni og september til oktober den beste tiden. Les mer om de europeiske langdistanserutene på: era-ewv-ferp.org.

God tur!

Anuncios

Entry filed under: Nyttig informasjon. Tags: , , , .

Agora Norwegian satser massivt på Spania

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

noviembre 2009
L M X J V S D
« Oct   Dic »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Statistikk

wordpress statistics

RSS Absolutt Spania

  • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.

A %d blogueros les gusta esto: