Spansk-kurs i Spania

6 agosto 2009 at 10:32 am 1 comentario


Glem det triste klasserommet Costa de la Luz

Kilde: Aftenposten

Lær spansk på stranden

Det er mer populært enn noensinne å lære spansk, og langs den spanske Middelhavskysten finnes et rikholdig tilbud av ulike skoler og kurs. Spansk er verdens tredje mest talte språk og morsmålet til mer enn 350 millioner mennesker.

Fordelen med å ta spanskkurs i Sør-Spania er at det her er lett å praktisere språket, og at studier enkelt kan kombineres med sol, bading og andre ferieaktiviteter; for eksempel spanskkurs om formiddagen – stranden om ettermiddagen. Noen skoler er rene språkskoler, mens andre også tilbyr sosiale aktiviteter om kvelden.

Eller hva med å kombinere språkstudiet med hesteridning, golf, kulturelle utflukter, tapaskurs, vinsmaking eller flamenco? Valget er ditt.I tre år har Karin Ulvestad Skarre fra Bærum drevet sin egen språkskole – LenguaLuz på spanske Costa de la Luz – (Lyskysten &ndash) helt sørvest i Spania.
Sammen med skolens spanskfødte lærer tilbyr hun skreddersydd undervisning og kurstilbud til elever i alle aldere.- Vi fikser det meste, hevder Karin.
For Karin handler jobben om å tilrettelegge best mulig ut fra elevenes ønsker. Vil de ha enkeltundervisning eller små grupper? Vil de sitte i klasserom eller på strandaen? Hvor vil de bo? Hva ønsker de å se og oppleve i tillegg til språkundervisning? Og så videre.
– Nøkkelen er fleksibilitet, det er helt bevisst fra vår side. Vi ønsker ikke å bli store, men vil klare å håndtere dette selv. Det handler ikke bare om språk, men også å sørge for å gi elevene minnerike opplevelser, sier hun.
Språkskolen tilbyr undervisning i sherrybyen Jerez og i nabobyene Sanlúcar og Chipiona, og kan by på innkvartering i alt fra hotellrom, via egne leiligheter til hjemme hos spanske vertsfamilier for opptil 30 mennesker.
– Vi har et stort lokalt kontaktnett som gjør at vi kan tilfredsstille de fleste ønsker, forklarer Karin, og prisene er omtrent halvparten av det du betaler på det langt mer kjente Costa del Sol.
For Karin startet den altoppslukende interessen for Spania for mer enn 40 år siden. I 1965, som åtteåring, dro hun og familien første gang på Spania-ferie.
– Vi traff århundrets varmebølge med 40 graders varme i seks uker og var syke hele tiden. Men siden den gang har det ligget i kortene at jeg før eller siden skulle tilbake hit og bo her fast, sier Karin (52).
Spansk har hun lært seg under ferieoppholdene, i tillegg til å ha tatt flere språkkurs i Norge.
For fire år siden etablerte hun og ektemannen Niels LenguaLuz, og året etter sa Karin opp sin trygge og faste jobb som bioingeniør i Oslo. Alt for å virkeliggjøre drømmen om sitt nye spanske liv. I år har Niels fulgt etter:
– Dette er først og fremst Karins prosjekt. Min rolle er å være sjåfør og altmuligmann, påstår han.
Elever fra hele verdenSiden Karin Ulvestad Skarre tok i mot første elev sommeren 2006, har Karins språkskole hatt rundt 40 elever i året.
– Det er flest norske elever, men vi har elever fra hele verden, sier Karin og ramser i rask rekkefølge opp; USA, Japan, Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Sveits, New Zealand, Irland, Jamaica, Nederland, Kroatia og Sverige.Så langt har Karin knapt brukt en krone på annonser og markedsføring. Alt skjer gjennom skolens hjemmeside på internett.
– Hvorfor starte språkskole utenfor allfarvei? De fleste drar jo til Costa del Sol når de skal til Spania?
– Ja, det er riktig. Men de som kommer hit til Costa de la Luz er oppriktig interesserte i spansk kultur, opplevelser og språk. Det er viktig, svarer Karin.
– Jeg gjør ikke dette for å bli rik. Det som er viktig er at jeg har så stor glede av arbeidet. Dessuten elsker jeg dette området av Spania og synes det har så mye å by på.

Les mer om språkskolen: www.lengualuz.com

Leie nydelige feriebus i Mezquitilla

Feriehus utleie i Mezquitilla Malaga Andalucia i Spania på Feriebolig-Spania.no. Lei feriebolig i Mezquitilla direkte fra eier. Uansett hvordan du former din Spania-reise, skal du finne logi og overnatting i Spania. Vil du noe annet enn charterferie så kan du her selv sørge for tak over hodet. Det er særdeles bekvemt selv å kunne bestemme hvordan man vil bo i Spania. Mezquitilla tilbyr det hele fra slapp-av ferie til aktiv ferie!
Villa i Mezquitilla-Andalucia

W3 Directory
the World Wide Web Directory
Travels / Tourism directory Spain directory

Anuncios

Entry filed under: Nyttig informasjon.

La Manga Ferie i Spania

1 comentario Add your own

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

agosto 2009
L M X J V S D
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Statistikk

wordpress statistics


A %d blogueros les gusta esto: