Opplevelsesrike Cadiz- Andalucia

5 mayo 2009 at 12:55 pm Deja un comentario


Cádiz regner for å være den eldste byen i Vest- Europa. Man regner med at den ble grunnlagt rundt 1100 f.Kr av fønikerne. Cadiz er en havneby som ligger sydvest i provinsen “Andalucia” på “Costa de la luz”.  Sør for Cadiz  ligger  Gibraltar stredet. Cadiz kalles også for poetens jord, fra den mest folkelige og opprørske karnevalsdiktente til de klassiske samtidsdikterne som Rafael Alberti. Karnevalet er også et kjennetegn på Cadiz by, en tradisjon som er over 600 år gammel. Den spanske diktatoren Franco satt forbud mot denne type feiringer. Karnevalet i Cadiz  fikk likevel sin markering. Cadiz har en imponerende strandpromenada og en fin katedral som er resultat av et prosjekt som varte  i 116 år etter at en brann gjorde at  katedralen måtte rekonstrueres.

Du finner en hyggelig bykjerne og ulike aktiviteter i området rundt. Kanskje vil du besøke en vinkjeller hvor det produseres sherry. I Jerez de la Frontera har du muligheten til å bli guidet rundt i vinkjelleren og får vite hele prosessen som skal til for å lage en Sherry og til slutt får man en liten  prøvesmak.
Cadiz har  en koselig liten bystrand og et koselig sentrum med smale gater og en andalusisk atmosfære. Du vil finne i provinsen Cadiz muligheter for å spille  golf, dykke, surfe, se flamenco og her finnes en rekke koselige restauranter med de typiske andalusiske rettene.

Fly til Cádiz:

Ta fly til Sevilla eller til Faro i Portugal.(direktefly med Norwegian). Man kan ogå med Ryanair (fra Torp) med mellomlanding i London fly til Jerez de la Frontera. (Man kjøper to seperate flybilletter).

Finne feriehus til utleie i Cadiz- provinsen:

På Feriebolig-spania.no kan du søke på et utvalg av feriehus til leie i provinsen Cadiz. Populære boliger til utleie i dette området er hus, villa og leilighet. Du leier direkte fra eier, slik at du slipper å betale for dyre mellomledd. På hjemmesiden finner du også mer informasjon om Cadiz, og anbefalte restauranter.

kvinne-typsik1

Anuncios

Entry filed under: Reisetips. Tags: , , , , , , .

Surfing i Spania På Unesco sin verdensarvliste

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

mayo 2009
L M X J V S D
« Abr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Statistikk

wordpress statistics

RSS Absolutt Spania

  • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.

A %d blogueros les gusta esto: