Ferievaner for nordmenn i påsken

11 abril 2009 at 4:34 pm Deja un comentario


Mange nordmenn drar til fjellet, til hytten for å feire påskeferien. Forhåpentligvis skinner sola frem noen dager slik at familier kan kose seg i ski-løypene enten med slalomski, snowboard, telemark eller akebrett. Nordmenn er kjent for sin reise til hytten og til påskefjellet med kvikklunsj og appelsin i påsken. Denne assosieringen stemmer best for noen år tilbake siden. De siste tiårene har nemlig denne tradisjonen endret på seg. I midten av 1970 årene var påsken nesten synonom med reise. En av tre nordmenn dro til fjellet i påsken, til hytten for å feire påsken med skigåing og hyttekos og for å nyte de siste dagene i trekket og kanskje også få litt sol etter en lang vinter innendørs.

 Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at kun èn av 10 reiser på fjellet i påsken. Storbyferier og sydenturer ser ut til å friste mer. Populære reisedestinasjoner er storbyer som Paris, Madrid og London. Strandferier i Spania er fortsatt en favoritt. Grunnene er mange, vår lengsel etter sol og varme, de gode flytilbudene og gode ferieminner fra familer og bekjente gjør at vi velger Spania når vi skal ut og reise. Mulighetene er også tilstede for å besøke både Sør Spania og Algarvekysten i Portugal. Påskeferingen i Spania ferires med prosesjoner i gatene, organisert mellom ulike religiøse brorskap som bærer ulike farger på sine drakter og heldekkende hatter med bare et lite hull til øynene. Stemingen er unik og man kan sjelden oppleve at spanjolene er så stille og til dels rørte.

I Sevilla blir jomfru Macarena hyllet med rop som dette; ¡Macarena: guapa, guapa y guapa! som direkte oversatt betyr “flott” og som vil si at for sevillanerene er Macarena et høydepunkt.

p1000808

Noe som er nytt er at også kvinner noen steder kan være med å bære de ulike helgene noe som fram til idag har vært utenkelig. Er man på ferie kan man bli ganske fasinert av denne type påskefeiring som er så annerledes enn den norske typiske påskefeirng med hyttetur, kvikklunsj, påskeegg, påskekrim og appelsin.

 

 

 

 

flam

 

Skrevet av: http://www.feriebolig-spania.no

Anuncios

Entry filed under: Påske tradisjoner.

Shopping og markeder i Spania

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorías

Vennligst skriv inn din e-mail adresse her

Flickr Photos

Feeds

abril 2009
L M X J V S D
    May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Statistikk

wordpress statistics


A %d blogueros les gusta esto: